Výsledky 2. kola Region Florbal Cupu 2013/14

02.12.2013 17:15

Trnavští hráči navázali na zlepšenou hru. Po dvou těsných porážkách ale vezou z turnaje pouhé dva body a klesají tak v tabulce na třetí místo. Na tomto turnaji si ale také Trnávka připsala svoji historicky nejvyšší výhru v soutěžním zápase a první zápas bez inkasované branky. Oproti loňsku je hra opravdu úplně někde jinde a značné zlepšení je velmi znát. Po šesti zápasech má Trnávka bilanci 2-1-3 a kladné skore 27:20.

Aktuálně mají naši hráči nejlepší obranu v celé soutěži. Brankář David Ambroz si drží průměr 3,33 branky na zápas. Nejlepším střelcem týmu je Michal Melnar (8 branek), který je zároveň nejlepším hráčem v týmovém kanadském bodování (8+3). Pouze o dva body je druhý Adam Bárta (6+3). Nejlepším nahrávačem týmu je momentálně Michal Ambroz (4 asistence).

 

FBK TJ Sokol Městečko Trnávka - FBC Šubířov 7:0 (1:0,2:0,4:0)

Branky a asistence: Bárta (Stejskal), Bárta (Malenda), Nárožný (Milenovský), Stejskal (M.Ambroz), Melnar (Milenovský), M.Ambroz (Milenovský), L.Navrátil (Bárta)

Hned od první třetiny Trnávka na hřišti dominovala a po necelých třech minutách vsřelil první branku Bárta. Poté rozhodčí správně neuznal během jediné minuty dvě branky Jiřímu Malendovi, který stál v brankovišti a první dějství skončilo 1:0. Ani v tom druhém se ale Šubířov do mnoha šancí nedostával a trnavskou branku ohrožoval pouze z větší vzdálenosti. Trnávka soupeře tlačila a dalšími brankami Adama Bárty a Ondry Nárožného odskočila na slibný rozdíl tří branek. Ve třetí třetině naši hráči stupňovali tlak a přidali ještě čtyři branky. Góly postupně vstřelili kapitán Vlasta Stejskal, Michal Melnar, Michal Ambroz a skore utkání završil svojí první letošní trefou asistent kapitána Lukáš Navrátil. Brankář David Ambroz neinkasoval a připsal si první nulu v sezoně. Trnavští hráči po skvělém výkonu zvítězili 7:0 a na chvíli se tak vyhřívali na prvním místě v celkové tabulce RFC. 

 

FBK TJ Sokol Městečko Trnávka - TJ Sokol Jevíčko 2:3 (0:2,1:1,1:0)

Branky a asistence: Melnar (M.Ambroz), Malenda (L.Navrátil)

Hráči Jevíčka chtěli odčinit porážku z prvního vzájemného utkání. Do zápasu vstoupili mnohem lépe a hned v první minutě šli do vedení po šikovné teči. Celá první třetina jasně patřila soupeřům, kteří Trnávku do ničeho nepustili a naopak ještě dokázali odkočit na rozdíl dvou branek. Ve druhém dějství se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. V polovině zápasu se pak konečně trefil Michal Melnar, který krásným lobem přechytračil jevíčského brankáře. Soupeř ale téměř v zápěti opět odskočil o dvě branky, když po chybě v obraně zůstali na brankovišti dva hráči Jevíčka a bez problému dostali míček za Ambrozovi záda. I třetí třetina byla velmi vyrovnaná, ale dlouho se nepodařilo žádnému mužstvu vsítit gól. Tři minuty před koncem utkání snížil Jirka Malenda tvrdou střelou do šibenice z poloviny hřiště, když brankáři krásně clonil Radim Navrátil. Pak Trnávka opět propadla v obraně a znovu nechala dva hráče za sebou. Tentokrát ale trnavský brankář krásně zasáhl a ještě udržel naděje našeho týmu na vyrovnání. Poslední minutu zápasu hrála Trnávka bez brankáře, ale Jevíčko se zamklo před svojí bránou a našim hráčům se srovnat nepodařilo. Městečko Trnávka tak podruhé v sezoně prohrálo 2:3.

 

FBK TJ Sokol Městečko Trnávka - ALPS Boskovice 5:6 (2:2,1:4,2:0)

Branky a asistence: Stejskal (Bárta), Bárta (M.Ambroz), Melnar, Melnar (Malenda), Stejskal

Boskovice měly před tímto zápasem na svém kontě plný počet bodů a hráči ALPSu nastupovali do utkání jako favorit. Trnávka začala zápas obrovskou chybou v obraně, když již po pěti vteřínách přihrál jeden z obránců protihráči na velké brankoviště a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Ihned po buly ale napřáhl kapitán Stejskal a tvrdou střelou prostřelil soupeřova brankáře. Po 30ti vteřinách tak bylo skore 1:1. Za pár minut bylo ještě veseleji, Když Adam Bárta překonal brankáře podruhé a Trnávka šla do vedení. Radost však netrvala dlouho a Boskovicím se po dorážce podařilo srovnat utkání. Druhá třetina začala pro Trnávku katastroficky. Během 59ti vteřin inkasovala hned třikrát, když všechny tři branky padly po obrovské nedůslednosti ve vekém brankovišti. To vlilo Boskovicím krev do žil a téměř na celou třetinu zatlačil soupeř Trnávku na její polovině. Michal Melnar sice snížil na 3:5, ale boskovičští na to okamžitě reagovali další brankou na 3:6. V posledním dějství se ale hra maličko vyrovnala. Hráči ALPSu měli sice více šancí, ale brankář Ambroz už míček za svá záda nepustil. Naopak Trnávka pět minut před koncem dokázala snížit dvěmi rychlými góly Melnara a Stejskala na 5:6 a začala sehat po remíze. Tu ale nedopustil brankář Boskovic, když v poslední vteřině zápasu fantasticky vychytal Stejskalovu střelu do poloodkryté brány. Trnávka si tak připsala v pořadí již třetí porážku o jedinou branku.

 

Sestava Trnávky:

Brankář

AMBROZ David (průměr 3,00 G/Z, 0+0)

Obrana

AMBROZ Michal (1+3), STEJSKAL Vlastimil (3+1), NAVRÁTIL Daniel (0+0), NAVRÁTIL Radim (0+0), NAVRÁTIL Lukáš (1+1), MILENOVSKÝ Ivoš (0+3)

Útok

MELNAR Michal (4+0), BÁRTA Adam (3+2), MALENDA Jiří (1+2), NÁROŽNÝ Ondřej (1+0), TOMAN Matěj (0+0)