Výsledky 1. kola Region Florbal Cupu 2013/14

18.11.2013 13:11

Trnavští hráči odehráli svůj první soutěžní turnaj nové sezony Region Florbal Cupu 2013/14. Oproti minulé sezoně bylo zřetelné obrovské zlepšení jak v obranné, tak v útočné fázi. Ze tří vyrovnaných zápasů si Trnávka přivezla domů 3 body.

 

FBK TJ Sokol Městečko Trnávka – TJ Sokol Velké Opatovice 4:4 (2:1,2:0.0:3)

Branky a asistence: Milenovský (Malenda), Melnar (Toman), Bárta (M.Ambroz), M.Ambroz (Melnar)

Naši hráči začali utkání s favoritem skvěle. Po brance Milenovského se dostali hned v úvodu zápasu do vedení a ačkoli dokázali Opatovičtí rychle vyrovnat, první třetina skončila po teči Melnara 2:1. Ve druhé třetině Trnávka stupňovala tlak a po dalších trefách Adama Bárty a Michala Ambroze svítilo na tabuli skore 4:1. Do posledního dějství vstoupil tým s přílišným seběvědomím a po velkých individuálních chybách dovolil soupeři vstřelit tři branky. Trnávka sice sahala po dvou bodech za vítězství, ale první zápas nakonec skončil spravedlivou remízou 4:4.

 

FBK TJ Sokol Městečko Trnávka – FBC Šubířov 2:3 (1:1,0:1,1:1)

Branky a asistence: Malenda, Bárta (Melnar)

Na tento zápas si Trnavský tým věřil. Opět se ale ukázalo, že nastoupit k zápasu s vidinou jasné výhry se nevyplácí. I když byl soupeř téměř celý zápas pod tlakem, tak ani jednou neprohrával, V první třetině vstřelil Šubířov rychlý šťastný gol, kdy se od těla jednoho z hráčů odrazil míček do Ambrozovi branky. Trnavští sice po zbytek třetiny obstřelovali soupeřovu branku, ale většina střel mířila buď do obránců nebo vysoko nad Šubířovskou branku. Prosadit se dokázal až Malenda, když krásnou střelou z úhlu překonal soupeřova brankáře. Ve druhé třetině se hra maličko vyrovnala, ale skórovat dokazal pouze soupeř. Třetí třetina byla opět v režii našeho týmu. Znovu jsme ale neúspěšně obstřelovali soupeřovu klec, dokud se znovu z úhlu neprosadil nádhernou střelou Bárta. Soupeř ale 80 vteřin vlastním golem Milenovského odskočil opět o jednu branku a závěrečná hra bez brankáře i přes obrovský tlak našeho týmu brankou neskočila.

 

FBK TJ Sokol Městečko Trnávka – TJ Sokol Jevíčko 7:4 (2:3,1:1,4:0)

Branky a asistence: Bárta (D.Navrátil), Melnar, Melnar (D.Ambroz), Melnar (D.Ambroz), Nárožný (Melnar), Toman (Stejskal), Malenda (Bárta)

Tým z Jevíčka měl po prvních dvou zápasech plný počet bodů a kladné skóre 13:6. O favoritovi utkání proto nikdo nepochyboval. Náš tým začal zápas velmi nervózně a Jevíčko se dostalo hned v první minutě vedení. Naštěstí se povedlo brzy vyrovnat, když se z rychlé akce trefil Bárta. Radost ale netrvala dlouho, když Jevíčský hráč Haupt proběhl nikým neatakován až k naší brance a tvrdou střelou nekompromisně vrátil vedení na soupeřovu stranu. Trnávka ale dokázala znovu rychle odpovědět krásnou střelou Melnara. Těsně před koncem třetiny však znovu udeřilo Jevíčko a první dějství skončilo 2:3. Hned na začátku toho druhého navíc soupeř odskočil na rozdíl dvou branek a zápas začínal vypadat pro Trnávku velmi špatně. Pak však zafungovala spolupráce brankáře Davida Ambroze a Michala Melnara, který po dvou rychlých přihrávkách přes celé hřiště završil svůj čistý hattrick a bylo znovu srovnáno na 4:4. Nerozhodný stav trval téměř do samotného konce utkání. V posledních třech minutách začal Trnavský celek dominovat a vstřelil tři krásné branky. Nejprve se po spolupráci s Melnarem trefil do odkryté klece Nárožný, pak tvrdou střelou nad nohu brankáře Toman a celý zápas korunoval nádhernou přhrávkou Bárty na Jiřího Malendu, který střelou do poloprázdné branky završil skóre na konečných 7:4.

 

Sestava Trnávky:

Brankář
AMBROZ David (průměr 3,67 G/Z, 0+2)

Obrana

AMBROZ Michal (1+1), MILENOVSKÝ Ivoš (1+0), STEJSKAL Vlastimil (0+1), NAVRÁTIL Daniel (0+1)

Útok

MELNAR Michal (4+3), BÁRTA Adam (3+1), MALENDA Jiří (2+1), TOMAN Matěj (1+1), NÁROŽNÝ Ondřej (1+0)